Horbach Vloerverwarmingen

Duurzame droogbouw

Duurzame droogbouw vloerverwarming is bij uitstek geschikt voor:

Renovatieprojecten.
Appartementen en flats (waar een hoge geluidsisolatie wenselijk is en slechts een beperkte vrije opbouwhoogte aanwezig is).
Nieuwbouwwoningen met een houten skelet (als gewicht een rol speel).

Droogbouwsystemen zijn er in vele soorten en maten welke we in grote lijnen kunnen onderscheiden in 2 soorten systemen waarbij de vloerverwarmingsbuizen:

1. In reeds voorgevormde polystyreenplaten (EPS platen) worden gemonteerd.
2. In door derden aangebrachte gipsvezelplaten (Fermacelplaten) welke na montage gefreesd dienen te worden.

EPS platen

Dit systeem past men vaak toe wanneer de vloerverwarming op een houten vloer geplaatst moet worden. Hierbij worden de verwarmingsbuizen geplaatst in speciale polystyreenplaten met reeds vooraf aangebrachte sleuven.

Na het aanbrengen van de vloerverwarmingsbuizen worden er speciale warmtegeleidende afdekplaten overheen aangebracht. Deze zorgen voor een snelle geleiding en spreiding van warmte. De opbouwhoogte van dit systeem is iets minder hoogt dan die van het natte systeem.

Al na gelang de keuze van vloerbekleding kunnen er mogelijk nog aanvullende voorwaarden gelden. Indien u een pvc- vloerbekleding gaat aanbrengen dan moet u waarschijnlijk eerst nog een warmte doorlatende folie plaatsen (Heatfoil) of een warmte doorlatende plaat aanbrengen (Jumpax). Wij raden u aan om uzelf vooraf hierover goed te laten informeren.

Fermacell platen

Bij dit systeem frezen wij de vloerverwarming in door derde aangebrachte gipsvezelplaten (Fermacell platen). Dit komt vaak voor bij renovaties, houtskeletbouw, houten vloeren, appartementen, of in monumentale panden.

Na het infrezen van de sleuven, zijn er mogelijk nog aanvullende handelingen noodzakelijk voordat er vloerbekleding aangebracht kan worden. Dit hangt mede af van de vloerbekleding welke toegepast zal worden.

Eventuele aanvullende handelingen kunnen zijn het opvullen en afsmeren van de freessleuven met een speciale massa of het aanbrengen van een egalisatie laag.

Voordelen van het droogbouwsysteem:

Geen droogtijd. (Geen wachttijd zoals bij beton of zand en cement)
Relatief gering gewicht.
Relatief geringe opbouwhoogte.
Snellere opwarmtijd dan bij nat systeem.

Nadelen van het droogbouwsysteem:

Wijze van monteren is complexer dan bij andere wijze van monteren.
Hogere aanschafwaarde van materialen en montagekosten.
Lagere isolatiewaarde door een geringere dikte.
Geen echte harde vloer zoals bij een natbouw systeem wel het geval is. (Vormt niet één vloer samen met de rest van de vloerlagen).

Vraag een vrijblijvende offerte aan

Heeft u een vraag of opmerking, neem dan gerust contact met ons op. U kunt dit doen via dit contactformulier of tijdens werkdagen op telefoonnummer 0162 - 447 222.